Ікона семистрельная – значення, ніж допомагає. Опис.

Хто не знає заступницю нашу, і захисницю Матір Божу? Немає жодного храму, де б не було ікони Пресвятої Богородиці. В кожній квартирі або будинку є іконостас, який очолює Лик Божої Матері. Їй моляться, прославляють Її, перед Нею схиляються. Діва Марія є однією з найбільш яскравих особистостей в християнській історії. Її животворящий образ і зараз притягує до себе не тільки віруючих, але і затятих атеїстів. Прийшла в дім біда — допоможе впоратися з нею саме Богородиця; виникла проблема з дітьми, ми йдемо до неї. Вона обов’язково допоможе в будь-яких, навіть, здавалося б, самих безвихідних ситуаціях. Однією з найпоширеніших і затребуваних ікон є семистрельная Божа Матір.

Зміст статті

  • 1 Ікона семистрельная: значення
  • 2 У чому допомагає семистрельная ікона
  • 3 Де правильно розмістити ікону
  • 4 Як молитися іконі семистрельной

Ікона семистрельная: значення

Хто бачив семистрельную ікону Богородиці, напевно, здивувався, навіщо Лик Святий пронизав сім’ю кинджалами; у чому сенс цієї дивовижної ікони?

Ікона семистрельная   значення, ніж допомагає. Опис.

Згідно з християнськими джерелами, ікона Божої Матері, пронизана сімома мечами, символізує пророцтво Симеона Богоприїмця про те, що той прийме смерть після того, як побачить Божественного Немовляти. Так і сталося. На 40 день після появи на світ Ісуса Христа, батьки принесли Його в храм, де і зустріли поважного старця. Той, побачивши прекрасне Дитя, сказав, що тепер може відійти зі світом, а Його матері, Пресвятій Богородиці, передбачив велику скорботу, і те, що грізна зброя пройде крізь Її душу.

Саме сім мечів, встромлені в серце Богородиці, і означають ту душевну біль, яку Їй довелося пережити, коли був розіп’ятий Її Божественний Син. Число сім, в цьому випадку, символізує досконалу повноту «душевного зброї», яким була вражена Богородиця. Від споглядання нестерпних мук Сина на хресті, Пресвята Марія втратила свідомість. Саме за ці страждання, які були справедливо названі пронизує душу зброєю, Богородице була дарована здатність бачити і знати розподіл кожної людської душі і споглядати думки сердець. Це є друге значення семистрельной ікони — сім смертних гріхів занепалого людського єства. Воно в повноті відображено в тропарі до іншої схожої іконі «Пом’якшення злих сердець»:

«Умягчи злі серця наші, Богородице, і напасті ненавидять нас угаси, і всяку тісноту душі нашея дозволь! На Твій, бо святий образ взирающе, стражданням Твоїм про нас розчулюємося, стріл наших Тя терзають жахаємося! Не даждь нам, Мати Благосердная, в жестокосердии нашому і від жестокосердия ближніх погибнути, Ти, бо, воістину пом’якшення злих сердець!»

Снилася вам хоч раз Богородиця, яка закликає людей до очищення і пом’якшення сердець своїх, відкриття їх Божественної Всепрощаючої Любові? Вона благає людство своїми гріхами не заподіювати Їй неймовірну душевну біль, тому і прийшла до нас на допомогу в образі семистрельной ікони.

В чому допомагає семистрельная ікона

Ікона семистрельная   значення, ніж допомагає. Опис.

За переказами дивовижна ікона була знайдена близько 700 років тому. Її знайшов простий вологодський селянин до церкви, на дзвіниці. Вона лежала на підлозі Обличчям вниз, а за нею ходили люди, як по дошці. Це ще не все. За кілька днів до описуваних подій, селянину приснився сон, в якому Діва Марія розповіла йому, де потрібно шукати чудотворну ікону. Але і на цьому дива не закінчилися. Саме цей же селянин першим був зцілений від усіх наявних у нього хвороб.

Ікона Божої Матері семистрельная і понині користується величезною популярністю у віруючих. До неї йдуть зі своїми бідами тисячі людей, віруючи в те, що Свята Діва врятує їх від нещасть і допоможе вирішити складні життєві ситуації. І дива трапляються і понині.

Від чого захищає Пресвята Богородиця в образі семистрельной ікони? До неї звертаються в пошуках порятунку від:

  • ворогів, недоброзичливців і заздрісників з проханням пом’якшити їх серця і відкрити їх Любові і Світла;
  • хвороб, травм і нещасних випадків. Саме ця ікона вбереже і зцілить від хвороб фізичних і душевних;
  • випадкова смерті під час воєн і озброєних конфліктів, а також просто від нападу ворогів і душогубів. Лик Пресвятої Богородиці захистить від застосування проти вас будь-якої зброї і вбереже воїнів і захисників при виконанні військового обов’язку.

Ікона допоможе знайти взаєморозуміння зі своїми дітьми, батьками та іншими близькими людьми. Залагодить конфлікт між подружжям і принесе мир в людські серця.

Якщо щиро і з великою вірою звертатися до чудодійної ікони, то Богородиця обов’язково почує нас і не забуде прийти на допомогу, просячи і применшуючи за нас Свого Сина, Ісуса Христа, змилуватися, допомогти і захистити.

Де правильно розмістити ікону

Ікона семистрельная   значення, ніж допомагає. Опис.

Щоб ікона не тільки радувала око, а й виконувала свою захисну функцію, необхідно вибрати для неї правильне місце. Якщо в приміщенні передбачено місце для іконостасу, то семистрельную ікону краще всього поставити поруч з іконою Ісуса Христа. Якщо ж такого місця в квартирі немає, то Лик Пресвятої Богородиці можна помістити в будь-якому іншому місці так, щоб можна було біля неї запалити свічку або лампаду.

Однак необхідно дотримуватися кілька умов для того, щоб вона працювала і захищала всіх домочадців:

  • не слід розміщувати біля ікони фотографії і якісь культові плакати;
  • не варто ставити ікону в суспільстві з іншими, нехай навіть дуже дорогими предметами. Лик Святий призначений для індивідуального спілкування і молитви, тому, сусідство інших речей з чином буде недоречним;
  • також не потрібно встановлювати ікону на книжкові полиці, поруч з телевізором або вішати біля картин, інакше образ втратить свою силу і буде марним.

Можна розташувати семистрельную ікону над вхідними дверима. Таким чином Лик Святий буде захищати житло від ворогів і недоброзичливців.

Корисна буде натільна ікона, яка повинна знаходитися біля серця. Її можна носити разом з хрестиком. Таким чином вона завжди буде поруч, що дозволить звертатися до Богородиці постійно, в будь-якому місці і в будь-який час. Вона вбереже нас від лихого погляду, недоброзичливців і від власного гніву.

Як молитися іконі семистрельной

Ікона семистрельная   значення, ніж допомагає. Опис.

Молитва — це крик настраждався душі про допомогу і заступництво до Вищих Сил. Якщо вона йде щиро з самої глибини серця, то неодмінно буде почута, і допомога обов’язково прийде. Молитися іконі можна в будь-який час; не тільки, коли з’явиться необхідність, але і тоді, коли у людини все добре. Подяка — та же молитва, і не варто забувати про неї. Адже часто ми згадуємо про Бога тільки тоді, коли нам погано, а коли добре — і не думаємо, що, можливо, саме Він допоміг нам у тому, що ми маємо на даний момент.

Молитва семистрельной іконі:

«О, багатостраждальна Мати Божа, Превысшая всіх дщерей землі по чистоті Своїй і за безліччю страждань, Тобою на землі перенесених, прийми многоболезненныя зітхання наша і збережи нас під покровом Твоєї милості. Іншого, бо, притулки і теплаго предстательства хіба Тобі не вемы, але, яко відвагу имущая до Іже від Тебе Народженому, помози і спаси ни молитвами Своїми, так непреткновенно досягнемо Царства Нєбєснаго, идеже з усіма святими будемо оспівувати в Трійці Єдиного Бога нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь!»

Не забувайте про те, що всі ми є частинкою Творця, нашого небесного Батька. Люди, творіть лише добро, несіть один одному Світло і Любов! Тільки Вони здатні розкрити наші серця любов’ю, яка є символом вічного і прекрасного життя разом з нашим Улюбленим Батьком! Не заподіюйте один одному біль, розкрийте свої душі світу, а семистрельная ікона Божої Матері вам у цьому обов’язково допоможе.

Всіх благ вам, рідні!