РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку

РВП — спеціальний дозвіл іноземцю на тимчасове проживання в країні. Якщо житель зарубіжних країн бажає на якийсь час перебратися на інше місце проживання, не маючи місцевої прописки, цей документ йому просто необхідний. Кожний рік порядок видачі даного дозволу, список документів постійно змінюється. Існує два види видачі даного документа: звичайний, спрощений. Вони відрізняються переліком документів, процедура видачі трохи інша. Незабаром зміни торкнуться РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку. РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку

Як оформити дозвіл на проживання

РВП – документ, який отримує кожен іноземець при в’їзді в іншу країну. Завдяки йому людина може перебувати на певній території законно. Дозвіл тимчасово перебувати на певній території являє собою відмітку у паспорті. Також може бути окремим документом, видається людям, які зовсім ніде не прописані, що не мають громадянства.

Щоб отримати цей дозвіл, потрібно зібрати всі необхідні документи. Якщо житель України отримує дозвіл на проживання в Росії, його особу, перевіряє документацію служба ФМС, в іншій країні всі необхідні документи потрібно надати представнику міграційної служби округу, міста, населеного пункту.

Є кілька причин, за якими іноземці бажають отримати дозвіл тимчасово проживати на території іншої країни:

  • робота (багато їдять за кордон на заробітки);
  • шлюб з іноземцем;
  • возз’єднання з рідними, якщо вони живуть за кордоном;
  • навчання в закордонних навчальних закладах.

РВП оформляють також представники міжнародної релігійної громади, банків, міжнародних підприємств, організацій. Дозвіл знадобиться представникам, культурної, громадської діяльності, журналістам, працівникам іноземних ЗМІ.РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку

Необхідні документи для РВП

Якщо іноземець бажає жити в Україні законно, хоче оформити спеціальний дозвіл з метою працевлаштування, навчання, з інших, перерахованих вище причин, йому необхідно оформити такі документи:

  • заяву, бланк якого надається кожному іноземцю, який бажає отримати РВП;
  • прохання приймаючої сторони, про оформлення посвідчення про дозвіл тимчасового проживання;
  • паспорт, інший документ, що підтверджує особу іноземця;
  • копія сторінки паспорта, де вказані особисті дані жителя зарубіжної країни українською мовою, завірена юристом;
  • копія, оригінал міграційної картки;
  • страховий поліс;
  • довідка про те, що людина не був судимим в Україні;
  • чотири фотокартки розміром 3,5 на 4,5 см;
  • копія ідентифікаційного коду, якщо він був оформлений;
  • квитанція про те, що іноземець оплатив ЗДМС, державне мито.

Документи на РВП громадянину України 2018, які бажають отримати роботу, вступити у вищий навчальний заклад, возз’єднатися зі своїми рідними, близькими, майже нічим не відрізняються від попереднього списку.РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку

Українці, які бажають оформити тимчасове право проживати в іншій країні, мають наступні документи:

  • заява (тут треба вказати мотиви відвідування країни, особисті дані, номер паспорта, сімейний стан, контакти, якщо є родичі на даній території, вказати їх контакти);
  • копію паспорта, його переклад на мову тієї країни, де має намір тимчасово проживати власник документа;
  • картка мігранта, копія;
  • копію бланка анкети (тут вказана дата прибуття українця на місце проживання, ініціали іноземця);
  • копії документів (документ про освіту, документ, що підтверджує спорідненість з жителем цієї країни, копія дозвіл на роботу).

Перераховані вище документи є стандартними, обов’язковими для отримання даного дозволу.РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку

РВП, ВНП для українців 2018

Кожного другого, бажаючі отримати дозвіл перебувати в іншій країні, хвилює питання: як отримати РВП громадянину України 2018. Дозвіл діє 3 роки. За ці три роки той, хто оформляв даний дозвіл, повинен виїхати на батьківщину або отримати громадянство, повністю, на законних правах перебратися на нове місце проживання.

РВП для громадян України з 2018 року зміниться: тепер людина, яка оформила дозвіл на в’їзд, проживання в Росії, наприклад, повинен перебувати на території цієї країни не менше півроку. Потім потрібно буде переоформити дозвіл заново. Іноземці з тимчасовим проживанням можуть ходити в місцеві лікарні, користуватися послугами лікарів безкоштовно. Тобто, він має всі привілеї, що й громадянин Російської Федерації.

Одержання РВП для громадян України в 2018 році буде спрощеним для подружжя, переселенців, біженців, недієздатні повнолітні жителі України. Також привілеї будуть мати діти до 18 років з батьками, жителі, хто народився в Радянському Союзі, які мають спеціальне посвідчення, що підтверджує даний факт.

Список документів на спрощену процедуру видачі РВП 2018 українцю на проживання в Росії виглядає так:

  • чотири фотокартки розміром 35 на 45 мм;
  • медична довідка, де повинні бути результати обстеження на відсутність ВІЛ, слідів наркотиків в крові;
  • свідоцтво, що підтверджує здачу іспитів з історії Російської Федерації;
  • підтвердження про постанову на облік в міграційну службу.

Також потрібно сплатити державний податок, надати відповідний чек. Іноземці не можуть голосувати, займати посаду у військову оборону, стає командиром військового літака, корабля. Працювати вони мають право в тому населеному пункті, на яке видано дозвіл. Інші привілеї у їх повному розпорядженні. Якщо строк перебивання закінчився, наступну квоту можна буде отримати через рік, в іншому регіоні Федерації.

Федерація щороку видає певні квоти, максимальна кількість іноземців, українців, яких можуть взяти регіони країни. Є винятки, випадки, коли тимчасове проживання можна отримати без квот:

  • неповнолітні біженці;
  • люди родом з Росії, з Радянського Союзу 9нужно мати спеціальний дозвіл, приналежність до цих краях;
  • люди похилого віку, інваліди, діти яких проживають у Росії;
  • військові;
  • переселенці.

Люди, яким дозволено отримати дозвіл на проживання, відносяться до категорії «Спрощені оформлення РВП».

РВП по шлюбу

Одержання РВП по шлюбу – найпоширеніший вид отримання дозволу проживати в сусідній державі три роки. Якщо житель України укладає шлюб з росіянином, вони можуть отримати громадянство, обійти квоти.

Документи на оформлення РВП по шлюбу для громадян України в 2018 році:

  • дві заяви (бланк можна знайти в Інтернеті, заповнити від руки друкованими літерами, можна надрукувати на комп’ютері);
  • паспорт, документ, який може підтвердити особистість людини;
  • дві фотографії (в кого немає громадянства, три);
  • документ, який свідчить, що людина не був судимий;
  • медична довідка про те, що людина не хвора на ВІЛ, наркотичних захворюванням, іншими інфекціями;
  • свідоцтво про шлюб;
  • підтвердження здачі іспиту з російської мови;
  • паспорт російської половинки, прописка.

Зібравши всі необхідні документи, подружжя зможуть жити разом мінімум три роки. Потім треба буде переоформляти документи або оформляти постійне громадянство. РВП для громадян України 2018 у спрощеному порядку

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: