Як отримати російське громадянство громадянина України в 2018 році?

У зв’язку з погіршенням економічної ситуації в Україні, веденням бойових дій на сході країни з присутністю кадрових військових іноземної держави, українці намагаються виїхати на постійне або тимчасове проживання в інші країни. Якщо їх основний потік манить далеке зарубіжжя, то деяка частина воліє осісти на території суб’єктів Російської Федерації. Тема першого переїзду досить побита, а ось інформацією, як отримати громадянство РФ громадянину України 2018, сайти рясніють. Отримання підданства Росії передбачає поділ шукачів паспорти з двоголовим орлом на три категорії, як то:

  • мають особливий статус;
  • спрощена процедура;
  • загальні підстави.

Розглянемо кожен з них окремо.Як отримати російське громадянство громадянина України в 2018 році?

Особливий статус

Цей статус передбачає тимчасове перебування осіб на території Росії зони, де проводяться бойові дії. Ця категорія громадян має підставу отримати паспорт на пільгових умовах, не обмежених терміном його дії.

Такою пільгою мають біженці, які просять політичного або іншого притулку, виходячи з певних положень. Законодавство РФ передбачає оформлення їх громадянства на певний строк.

Щоб реалізувати своє право, необхідно мати пакет документів, таких як:

  • заява претендента про бажання бути громадянином Росії;
  • необхідні для цього фотографії;
  • документ про отримання освіти, медичну довідку про стан здоров’я, причому дані свідоцтва надаються тільки оригіналом;
  • копію заяви про відмову від українського громадянства, або зобов’язання це зробити протягом найближчих двох років;
  • копії свідоцтв про народження, шлюб, якщо такий є.

Перелік доповнює дозвільна копія тимчасового перебування, довідка про сплату необхідних податків за оформлення процедури.Як отримати російське громадянство громадянина України в 2018 році?

Спрощена процедура

Оформлення передбачає недотримання 5-річного проживання в РФ, але все-таки як отримати громадянство РФ громадянину України 2018 по спрощеній системі? Для отримання паспорта необхідно мати наступні обставини:

  • проживання батьків в Росії і є її підданими;
  • народитися в Російській Федеративній Республіці або Радянському Союзі;
  • бути ветераном, учасником Великої Вітчизняної війни;
  • категорія включає учасників програми, сприяє добровільному переїзду сім’ї в Російську Федерацію;
  • зареєструватися шлюб з громадянином Росії, причому прожити спільно не менше ніж три роки;
  • непрацездатні особи, що мають дітей росіян віком не менше 18 років, можуть розраховувати на спрощений порядок:
  • піклування над своєю дитиною-росіянином, який залишився без другого з батьків;
  • наявність російського державного професійно-технічної освіти і робочого місця, терміном не менше 3-х років;
  • індивідуальне підприємництво з доходом більше 10 млн руб./рік;
  • наявність та працевлаштування за спеціальністю, яка включена для отримання громадянства іноземцями;
  • категорія включає юридична особа РФ з активом і статутним капіталом не менше 100 млн руб.

Доповнює умова знання російської мови, як основного носія.Як отримати російське громадянство громадянина України в 2018 році?

Шлюб

Шлюбні відносини так само відносяться до категорії спрощеного отримання паспорти з двоголовим орлом. Але як отримати громадянство РФ громадянину України 2018 по шлюбу? Порядок передбачає скорочення своєрідного 5-річного випробувального терміну до трьох, але передбачає такі зобов’язання.

Легальне перетин українським підданим державного кордону з заповненням міграційної картки з відміткою про перетинання кордону. Протягом наступних 7 діб він реєструється Федеральної міграційної службою, де він має намір укласти в шлюбні стосунки, проживати. Подати разом з громадянином Росії спільну заяву про намір укласти шлюб в місцевий відділ Рагсу, або через інтернет-сайт державних послуг. При цьому українець зобов’язаний прикласти наступні документи:

  • завірений нотаріусом переклад українського паспорта, підтвердження вірності його перекладу, виданого консульством України;
  • документ, що свідчить про відсутність шлюбних відносин в Україні;
  • міграційну карту, яка свідчить про легальне його знаходження;
  • повідомлення про оплату державного мита.

Отримавши через 30 календарних днів шлюбне свідоцтво, громадянин України може планувати отримання прав тимчасового проживання. Подібний документ діє наступні 3 роки і відсутність фактів недотримання правил законодавства Російської Федерації, дає право отримати вид на тривале проживання, регламентований 5 роками. Це буде основним документом для майбутнього отримання паспорти з двоголовим орлом і зміцнить його знання, як отримати російське громадянство громадянину України у 2018 році

Проживши не менше трьох років, не вступивши у протиріччя з законодавством, український громадянин подає заяву міграційній службі на отримання нового громадянства. Також необхідно надати наступне:

  • повідомлення про оплату державного мита;
  • шлюбне свідоцтво;
  • російський паспорт чоловіка;
  • вид на тривале проживання;
  • свідоцтво про відмову від українського підданства;
  • трудову книжку, або пенсійну, довідку з місця працевлаштування та ін.

Останнім етапом є отримання свідоцтва про знання російської мови.Як отримати російське громадянство громадянина України в 2018 році?

Загальні підстави

Тепер розглянемо, як одержати російське громадянство громадянина України в 2018 році на загальних підставах. Дана процедура мало чим відрізняється від прийняття підданства при особливому або спрощеному статус. Відмінною особливістю є те, що громадянин України повинен проживати в будь-якому суб’єкті Федерації не менше 5 років, не порушуючи державне законодавство. Після закінчення зазначеного терміну, українець приймає присягу на вірність Російській Федерації, йому вручається цивільний паспорт РФ.

Висновок

Виходячи зі сказаного, можна зробити висновок, що отримати громадянство РФ українцеві можна з будь-якого, невластивому йому способом. Такими є особливий статус, спрощена процедура та загальні підстави. Для кожного з них передбачені свої правила і документи.