Успенський піст у 2018 році: як і коли харчуватися

Успенський піст у 2018 році: як і коли харчуватисяПрелюдією свята Пресвятої Богородиці є Успенський піст, який не змусить себе чекати і в 2018 році. Як і будь-який інший православний піст, Успенський орієнтований на зближення з Господом, очищення тіла і душі від поганих помислів.

Дотримуються цей пост строго. Але, завдяки великій різноманітності фруктів і овочів в цей період, дотримуватися його не складно.

Початок Успенського посту в 2018 році

Успенський піст у 2018 році: як і коли харчуватисяТак як Успенський піст передує великого православного свята Пресвятої Богородиці, його початку і кінець на кожен рік припадає на однакові дати. У 2018 році Успенський пост триває з 14 по 27 серпня. У ці дні, постячись, ми очищаємо душу і тіло, а також висловлюємо свою тверду віру в Господа.

Історія про Успенському пості

Успенський піст у 2018 році: як і коли харчуватисяДіва Марія — це та свята, кому власне присвячений пост. За 3 дня смерті матері сина Господа, архангел повідомив їй, що незабаром чекає шлях у царство небесне, де вона зможе зустрітися зі своїм сином. Діва Марія (Богородиця) за ці три дні очистила організм і душу з допомогою посту і знайшла спокій у Раю.

В пам’ять про світлом подію, усім грішним душам було вирішено дати можливість постити 14 днів, щоб після смерті була можливість опинитися перед брамою Раю.

Прийом їжі під час Успенського посту 2018 року

Успенський піст у 2018 році: як і коли харчуватисяНезважаючи на те, що дотримання Успенського посту є обов’язковим і суворим, витримати два тижні зовсім не складно. Головне знати в які дні, які продукти можна вживати.

Запам’ятайте, продукти тваринного походження-під забороною на весь період Успенського посту. Тобто, м’ясо, риба, молоко, як у чистому вигляді, так і неприпустимо їх додавання при готуванні. Три дні на тиждень:

  • понеділок
  • середа
  • п’ятниця

Готувати можна, тобто поїсти каші не вийде. Доведеться харчуватися сирими овочами, фруктами, горіхами тощо. В суботу і неділю дозволяється вживати гарячу їжу з червоним вином.

Заборони Успенського посту

Якщо піст припадає на день народження або будь-яке інше свято, то доведеться його скасувати. Не кажучи вже про хрещення, вінчання чи весілля. Вітається щоденні молитви і відвідування храму Божого. Якщо дотримуватися цих рекомендацій, то ваша душа стане чистіше, а тіло здоровіше.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: